Geoblog.pl    straszny    Podróże    Syberia 2010    Linią S7 do Moskwy
wrz

Linią S7 do Moskwy

Rosja
Rosja, Domodedovo

Pobudka o 4:00. O godz. 4:50 personel hotelu zadzwonił z informacją że taksówka już czeka. Przed dworcem stała już toyota kombi z kierownicą po prawej stronie. Jazda ciemną szosą miała swój klimat, ale kosztowała 800 rubli. Przy wjeździe na teren lotniska dwie bramki wjazdowe – osobna dla samochodów z kierownicą po prawej i lewej stronie. Kierowca życzył na odchodnym miękkiego lądowania.

Samolot był trochę opóźniony – najpierw podrzemaliśmy w jednej poczekalni (na piętrze), a potem w drugiej – przy cafe. Wyobraźnię pobudzały relacje samolotów odlatujących o poranku: np. turbośmigłowiec do zagubionej nad Jenisejem osady Podkamiennaja Tunguska.

O 8:45, z półgodzinnym opóźnieniem, wystartowaliśmy boeingiem linii S7 do Moskwy. Poczęstunek – ryba lub indyk, plaster salami i ciasteczko. Lądowanie zgodnie z planem, bardzo miękkie, z brawami od pasażerów. Trochę przedłużyło się oczekiwania na bagaż i skurczył się czas na złapanie Aeroexpressu do Dworca Paweleckiego. Bilet trzeba było kupić u konduktorki z dopłatą 50 rubli od osoby.

wiza do Rosji
Wybierasz się tam? Będzie ci potrzebna wiza do Rosji. W Geoblogu możesz ją zamówić z dostawą do domu! Zobacz cenę wizy do Rosji, oferujemy najniższe stawki pośrednictwa w uzyskaniu wiz.

straszny
Marcin S.
zwiedził 2% świata (3 państwa)
Zasoby: 53 wpisy53 3 komentarze3 227 zdjęć227 0 plików multimedialnych0

Moje podróże